Meteen naar de inhoud

Waarom een multidisciplinaire aanpak herstel ondersteunt

  multidisciplinaire aanpak herstel Spoor6

  Verslaving is een complexe aandoening die invloed heeft op zowel het lichamelijke als mentale welzijn van een persoon. Het is dan ook niet verrassend dat een enkelvoudige benadering vaak onvoldoende is om een duurzaam herstel te bereiken. Een multidisciplinaire aanpak, waarbij behandelaars uit verschillende disciplines samenwerken, heeft een sterk ondersteunend effect op het herstel van een persoon. Om deze reden heeft Spoor6 zusterorganisatie Spoor8 gelanceerd, zodat wij de onderliggende problematiek snel en adequaat kunnen behandelen en cliënten niet maanden op een wachtlijst moeten staan voor een vervolgtraject.

  Een multidisciplinaire aanpak werkt om verschillende redenen. Het helpt mensen in herstel om een ander perspectief te krijgen op de problemen waarmee ze worden geconfronteerd. Van middelenmisbruik tot psychische problemen. Een team van professionals uit verschillende disciplines, zoals artsen, psychologen, ggz-agogen, verslavingscounselors, spiritual care counselors en ervaringsdeskundigen, kunnen elk hun eigen inzicht en vaardigheid inbrengen. Hierdoor kan een breed scala aan behandelopties worden overwogen en geïmplementeerd.

  Daarnaast kan een multidisciplinaire aanpak helpen om gelijktijdig voorkomende aandoeningen te behandelen. Drugs- of alcoholverslaving gaat vaak samen met bijvoorbeeld ADHD, depressie, angst, woede en/of trauma. Door een team van professionals samen te brengen, kunnen de onderliggende problemen sneller worden getraceerd en daardoor kan er vrijwel direct worden geacteerd om deze problemen aan te pakken. Spoor8 biedt deze behandeling na een traject bij Spoor6. Noodzakelijk is dat te allen tijde de verslaving eerst aangepakt wordt.

  Een voorbeeld dat wij vrijwel dagelijks tegenkomen: het heeft geen enkele zin om een depressie te behandelen als een cliënt blijft blowen (of blijft drinken etc.). In de meeste gevallen verminderen de klachten als cliënten stoppen met het gebruik of gedrag en in die gevallen waar problemen resteren volgt een gerichte behandeling binnen Spoor8.

  Een multidisciplinaire aanpak kan worden aangepast aan de persoonlijke behoeften van elk individu. Elk persoon is uniek. Er wordt altijd een behandelplan op maat gemaakt, waardoor de kans op succesvol herstel aanzienlijk groter is.

  Hulp of advies nodig?

  Neem contact op met ons: 035 – 6975400

  Spoor6 – Verslavingszorg op niveau, zonder wachtlijst

  Spoor6 Private Care – Discretie verzekerd

  Spoor8 – Mentale zorg op niveau, zonder wachtlijst

  info@spoor6.nl

  Kom bij ons langs: Lindelaan 6, 1405 AJ Bussum

  Hoe groot de hindernis ook is, samen kunnen we deze overkomen

  Interview Spoor6 januari 2023
  Ik heb mezelf verdoofd met alcohol, maar dat helpt geen barst
  Bas - Interview Spoor6
  In mijn herstel heb ik gevonden wat ik tijdens mijn verslaving zocht
  Martijn - interview Spoor6
  Je denkt dat niemand het weet maar iedereen heeft zijn vermoedens
  Thumbnail van benzo's podcast
  Verslaafd! De macht van de Benzo’s
  X