Dana: "Onze organisatie is persoonlijk en uniek"

“De persoonlijke insteek van onze organisatie op het gebied van verslavingszorg maakt ons uniek”

schedule 11 sept 2021
bookmark_border Verhalen van het team
create

Hoe ben je in de verslavingszorg terecht gekomen?

“Ik keek vroeger al veel programma’s waar verslavingszorg in voor kwam en vond dat altijd al interessant. Hierdoor is mijn interesse gewekt en tijdens mijn stage kwam ik erachter dat ik graag door wilde groeien binnen dit vakgebied.”

Waarom heb je voor Spoor6 gekozen?

“Mijn stagebedrijf was onderdeel van een grotere organisatie en ik merk dat ik bij Spoor6 veel meer op mijn plek zit. Dat komt omdat ik bij Spoor6 veel meer persoonlijk contact heb.”

Wat maakt Spoor6 uniek?

“Spoor6 is uniek omdat wij een klinische behandeling in het buitenland en een dag- en ambulante behandeling in Bussum aanbieden. Ik merk dat dit voor mensen een belangrijke reden is om voor Spoor6 te kiezen. Daarnaast bieden wij ook nazorg en naastenzorg. De persoonlijke insteek van onze organisatie maakt ons ook uniek. Wij helpen de cliënten waar nodig, ook al past dit niet altijd binnen het standaard protocol.”

Wat vind je het mooiste aan jouw vak?

“Het effect van al je gegeven hulp en tijd. Het helpen van mensen en de waardering die ervoor terug komt. We krijgen bijvoorbeeld dankbare telefoontjes van oud-cliënten die een lange periode clean zijn en ons bedanken voor onze hulp. Dit is waar wij het uiteindelijk allemaal voor doen.”

Wat maakt jou uniek binnen de zorg?

“Soms wil ik te veel doen, dit is mijn valkuil maar ook mijn kracht. Ik neem graag de extra zorg in handen en probeer onze cliënten zo goed mogelijk bij te staan, daar waar wij kunnen en het een toegevoegde waarde heeft. Ik ben heel zorgzaam en heb heel veel voor mijn cliënten over gedurende hen weg naar herstel.

Ik denk dat het belangrijk is om in je achterhoofd te houden dat het voor mij een kleine moeite is maar dat het voor een ander verlichting kan geven.”

Wat vind jij belangrijke punten binnen de zorg?

“Waar ik graag mijn focus op wil leggen is diagnostiek. Dan bedoel ik niet alleen door een intake te doen, maar ook vragenlijsten afnemen en testen doen bij mensen, dus de juiste informatie ophalen. Ik denk dat je daar zoveel uit kunt halen. Zo kan er binnen de zorg bij Spoor6 een zo’n goed mogelijke diagnose gesteld worden. Hoe passender de diagnose, hoe passender de behandelingen op maat.”

Meer lezen over verslaving? Misschien zijn deze verhalen ook interessant.