Nina: “Spoor6 denkt niet in hokjes, maar kijkt naar herstel op maat”

Nina is psycholoog en werkzaam bij Spoor6.

schedule 21 sept 2021
bookmark_border Verhalen van het team
create

Hoe ben je in de verslavingszorg terecht gekomen?

Het was niet gepland. Ik heb klinische psychologie gestudeerd en daarmee kan je meer richtingen uit dan de verslavingszorg. Per toeval kwam ik de vacature van Spoor6 tegen en dit voelde goed, ik heb gereageerd en ben daarna bijna direct begonnen.

Ik werk nu fulltime bij Spoor6, ik ben hier elke dag en maak dus ook alles mee. Gekke dingen, heftige dingen maar ook mooie en bijzondere momenten.

Wat vind je het mooie aan jouw vak?

Elke dag is anders, echt geen dag is hier hetzelfde, dat geeft mij uitdaging en daar houd ik wel van. Daarnaast is het een heel erg dankbaar vak. Ik geniet ervan om mensen te helpen en beter te zien worden.

Laatst had ik een cliënt waar ik een mooie terugkoppeling van kreeg. Het betreft een vrouw die door haar verslaving al een lange tijd geen contact meer had met haar kinderen. Na haar behandeling had ik haar even niet gesproken, totdat ik een brief kreeg waarin stond dat zij en haar kinderen inmiddels weer contact hebben. Het is bijzonder om te zien hoe goed het nu met haar gaat. Dit is precies waarvoor ik dit werk doe en waarom het mij voldoening geeft.

Wij zijn net wat persoonlijker en zetten een stapje bij om mensen te helpen. Wij steken er moeite in om mensen gemotiveerd én bij ons te houden en bieden extra zorg indien nodig.

Nina

Wij zijn net wat persoonlijker en zetten een stapje bij om mensen te helpen. Wij steken er moeite in om mensen gemotiveerd én bij ons te houden en bieden extra zorg indien nodig.

Wat maakt jou uniek in de zorg?

Ik ben open en spontaan. Het is natuurlijk even aftasten hoe je iemand het beste kunt benaderen maar mijn intentie is altijd puur en goed. Ik denk dat mensen zich snel bij mij op hun gemak voelen en makkelijk met mij praten. Daarnaast ben ik oprecht geïnteresseerd in mensen.

Wat vind jij belangrijke punten binnen de zorg?

Het bureaucratische gedoe mag van mij ophouden. Het gaat zelden makkelijk en direct, je wordt vaak doorverwezen. Voor de mensen die in de zorg werken en diegenen die zorg nodig hebben vind ik dit erg vervelend. Als iemand aan de bel trekt en het duurt vervolgens 3 maanden voordat hij/zij eindelijk een keer op een intake mag komen, is dat niet oké.

Gelukkig hanteert Spoor6 geen wachttijden en verloopt het proces snel. Ik vind dit een erg fijne manier van werken en hoop dat andere zorginstellingen hier een voorbeeld aan nemen.

Waarom heb je voor Spoor6 gekozen?

Het is een superfijn team. Iedereen werkt met de reden om anderen te helpen en ik denk dat we altijd net iets meer doen dan andere klinieken.

Wij zijn net wat persoonlijker en zetten een stapje bij om mensen te helpen. Wij steken er moeite in om mensen gemotiveerd én bij ons te houden en bieden extra zorg indien nodig. Spoor6 denkt niet in hokjes, maar kijkt naar herstel op maat.

Meer lezen over verslaving? Misschien zijn deze verhalen ook interessant.