Is alcohol een drug?

Ja, alcohol is een drug omdat het functioneren van je hersenen en zenuwen wordt aangetast waardoor sommige vitale functies worden verminderd.

schedule 31 mei 2024
bookmark_border Alcoholverslaving
create

Ja, alcohol is een drug! Het is geclassificeerd als een depressivum voor het centrale zenuwstelsel (CZS), wat betekent dat het consumeren van alcohol het functioneren van de hersenen en de neurale activiteit vertraagt ​​en de werking van verschillende vitale functies in het lichaam verder vermindert.

Wanneer we ervoor kiezen om minder te drinken of niet te drinken, kiezen we ervoor om af te wijken van de maatschappelijke normen, die mensen in verwarring kunnen brengen.

Hoe reageert jouw omgeving als je geen alcohol drinkt?

Waarom heeft dit giftige medicijn zoveel positieve invloed op het gebruik ervan? Heb jij ooit geprobeerd om minder of helemaal niet te drinken? Hoe ging je om met de reactie van anderen toen je dit deed? Had je het gevoel dat je werd begrepen in je omgeving?

Alcohol is een drug en stoppen met drinken kan heel zwaar zijn. Verslaafd aan alcohol gaat verder dan een drankje voor de gezelligheid. Gaandeweg neemt het aantal drinkmomenten toe en voor je er erg in hebt denk je meer alcohol nodig te hebben om te kunnen blijven functioneren. Tegen die tijd lijkt stoppen haast onmogelijk, maar je hebt altijd een keus.

Stoppen met alcohol drinken met de hulp van Spoor6

Spoor6 helpt jou met het maken van gezonde keuzes die ervoor kunnen zorgen dat je helemaal stopt met drinken. Al sinds 2011 hebben onze deskundige behandelaren ervaring met alcoholisme en weten precies hoe ze jou het beste hiermee kunnen ondersteunen zodat stoppen met drank haalbaar is.

Wil je ook hulp bij het stoppen met drinken? Neem dan contact op met Spoor6. Wij geven je handvatten waar je mee kan werken zodat je kan leven in herstel. Je hoeft het niet alleen te doen, wij zijn er voor je.

Lees ook: wanneer ben ik een alcoholist?

Artikelen over alcoholverslaving