Jop: “Ik doe mijn werk met heel veel plezier”

“Om iets te kunnen betekenen in het herstel van mensen, waarbij oog voor elk leefgebied, geeft mij voldoening en doe ik met veel plezier”

schedule 11 juni 2022
bookmark_border Verhalen van het team
create

Hoe ben je in de verslavingszorg terechtgekomen?

Na mijn afstuderen eind 2012 was er een overschot aan psychologen en een tekort aan banen. Na heel wat sollicitaties de deur uit te hebben gestuurd, zonder succes, werd ik benaderd via LinkedIn of ik interesse had in een werkervaringsplek in de verslavingszorg. Ik wist op dat moment nog erg weinig van de verslavingszorg en had het daarvoor nooit geambieerd, maar omdat ik graag aan de slag wilde en ervaring wilde opdoen als psycholoog heb ik deze kans met beide handen aangegrepen. Sindsdien is het balletje gaan rollen.

Wat is jouw functie binnen Spoor6?

Ik ben psycholoog en behandelaar bij Spoor6. Ik verzorg therapeutische groepssessies en ben betrokken bij de individuele vervolgbehandeling, als ook ambulante behandeltrajecten.

Wat vind je het mooie aan het vak?

De veelzijdigheid aan mensen – jong, oud, man, vrouw, hoog- of laagopgeleid en alle mogelijke variaties daartussen. Iedereen is uniek en heeft een eigen verhaal. Verslaving komt ook zelden alleen. Er is vaak bijkomende problematiek op gebied van persoonlijkheid, stemming, ADHD, trauma, of angst. Om iets te kunnen betekenen in het herstel van mensen, waarbij oog voor elk leefgebied, geeft mij voldoening en doe ik met veel plezier. En een ding is zeker – het is nooit saai!

Wat maakt jou uniek in de zorg?

Vertrouwen en veiligheid zijn voor mij erg belangrijk en een basis voor de effectiviteit van de behandeling. Ik sta niet boven de cliënt, maar naast de cliënt. Ik zie het als een samenwerkingsverband waarbij ik de juiste tools mag

aanreiken en hulp biedt waar nodig. Uitgangspunt in mijn manier van werken is dat we allemaal mens zijn en allemaal ergens vandaan komen. Ik probeer altijd naar de mens achter het probleem te kijken, en door middel van empathische confrontatie mensen opnieuw in hun kracht te zetten.

Wat vind jij belangrijke punten binnen de zorg?

We zijn als mens allemaal anders en dus is maatwerk altijd van toepassing. ‘Zorg op maat’ dus.

Waarom heb je voor Spoor6 gekozen?

Na gewerkt te hebben binnen grote, snelgroeiende GGZ-instellingen was ik toe aan een andere werkomgeving. Spoor6 blinkt uit door een huiselijke sfeer waar zowel het team als de cliënten zich thuis en op hun gemak voelen. Ook korte lijnen, waardoor er snel en efficiënt geschakeld kan worden, maken het werk makkelijker en plezieriger. Kortom, werken in een warm team in een warme omgeving!

Meer lezen over verslaving? Misschien zijn deze verhalen ook interessant.

Afkicken van drugs, alcohol of medicijnen?

Neem contact met ons op. Samen kijken we welk pad voor jou het beste is om je verslaving te behandelen en te kunnen leven in herstel.

  • Nagenoeg geen wachttijd
  • Persoonlijk plan van aanpak
  • Uitstekend team van psychologen en agogen
  • In 12 stappen naar herstel