Verslaafd! De macht van de Benzo’s, deel 12

Mijn gast in aflevering 12 van de podcast serie: De macht van de Benzo’s is Igor van Laere, sociaal geneeskundige, oprichter van de Nederlandse Straatdokters Groep en arts verslavingszorg bij Spoor6, verslavingshulp op niveau. In deze podcast aflevering legt Igor uit dat dokters veel terughoudender moeten worden met het voorschrijven van benzo’s en opiaten. Dokters moeten meer weten van het levenspad van mensen en zich afvragen welke angstige, gebroken en getraumatiseerde harten, darmen of ruggen verborgen zitten achter de presentatie van stress, onrust, slapeloosheid en pijn waarvoor het recept klaarligt.

schedule 12 apr 2023
bookmark_border Podcasts
create

Deel 11: Geen zwaardere ontwenning dan van de Benzo’s!

Mijn gast in aflevering 12 van de podcast serie: De macht van de Benzo’s is Igor van Laere, sociaal geneeskundige, oprichter van de Nederlandse Straatdokters Groep en arts verslavingszorg bij Spoor6, verslavingshulp op niveau.

In deze podcast aflevering legt Igor uit dat dokters veel terughoudender moeten worden met het voorschrijven van benzo’s en opiaten. Dokters moeten meer weten van het levenspad van mensen en zich afvragen welke angstige, gebroken en getraumatiseerde harten, darmen of ruggen verborgen zitten achter de presentatie van stress, onrust, slapeloosheid en pijn waarvoor het recept klaarligt.

Luister hieronder naar de podcast via Spotify: druk op play!

Over deze podcast

Deze podcast werd gemaakt door Françoise Mittertreiner in samenwerking met Spoor6 verslavingshulp.

Beluister alle podcasts over benzodiazepine

Heb je behoefte aan hulp omdat je verslaafd bent?

Als je hulp nodig hebt omdat je verslaafd bent, of je je denkt dat je misschien verslaafd bent, neem dan contact met ons op. Onze professionals ontvangen je met open armen en luisteren naar wat jij wilt. Je kan ons bereiken via e-mail of telefoon op onze contactpagina.