Meteen naar de inhoud

Heb ik een drugsverslaving?

Drugs zijn stoffen die bij gebruik een directe werking op de hersenen hebben, waardoor uw lichaam anders functioneert. Het maakt niet uit hoe u de drugs inneemt; uiteindelijk bereiken de meeste drugs via de bloedsomloop de hersenen en veroorzaken tijdelijk een prettig gevoel.

Zonder uitzondering hebben drugs schadelijke gevolgen op psychisch, lichamelijk en sociaal gebied. Er zijn mensen die zwaar in de problemen komen door hun gebruik. Soms hebben mensen geen realistisch zicht op hun eigen gebruik. U denkt misschien uw gebruik in de hand hebben, terwijl dit niet het geval is.

Of u verslaafd bent aan drugs, hangt niet alleen af van de eigenschappen van de drug zelf, maar ook van uw persoonlijkheid (probeert u bepaalde gevoelens te onderdrukken of kunt u bepaalde problemen niet aan?).

Kenmerkend voor een drugsverslaving is dat vrijwel het hele leven door het gebruik wordt beheerst.

U wilt van uw drugsverslaving af, maar lukt het u niet alleen?

Hoe herkent u een drugsverslaving?

Verslaving wordt gekenmerkt door tolerantie, met andere woorden, u heeft steeds meer nodig om hetzelfde effect te bereiken.

Het lichaam raakt zo gewend aan drugs dat het niet meer zonder kan. Bij een poging tot stoppen, krijgt u dan ook last van ontwenningsverschijnselen, die u steeds weer probeert op te heffen door opnieuw te gebruiken.

Ook zijn er verschijnselen op sociaal gebied, op lichamelijk gebied en op psychisch gebied bij een drugsverslaving.

Stoppen lijkt onmogelijk.

Zet je leven weer op de rails, met de hulp van Spoor6

drugsverslaving

Hulp nodig bij uw drugsverslaving?

Het duurt vaak lang voordat men zich realiseert het probleem niet zelf op te kunnen lossen. Wanneer u uiteindelijk beseft dat u het niet alleen kunt, staan wij voor u klaar om de helpende hand te bieden.

Afkickkliniek Spoor6 biedt unieke begeleiding op maat bij afhankelijkheidsproblematiek in een warme, sfeervolle omgeving met verschillende behandelmogelijkheden.

Meest gebruikte drugs in Nederland: Alcohol, Nicotine, Cannabis (wiet, hasj), Extacy (XTC, werkzame stof: MDMA), GHB, Crystal Meth, Cocaïne, Speed, Truffels, 4FMP, KetamineLachgas.

Uit privacy overwegingen en door onze centrale ligging, komen onze patiënten niet alleen uit ‘het Gooi en Eemland’, maar uit het heel Nederland, inclusief grote steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

Private trajecten, waarbij u zelf uw behandeltraject financiert, kunnen op een door u aangegeven locatie plaatsvinden. Onze particuliere tak werkt samen met veel vooraanstaande klinieken ter wereld en een scala aan top-therapeuten. Het is mogelijk om een kosteloze afspraak ter oriëntatie maken.

In 12 stappen naar herstel

Goede behandelaars

Intensieve begeleiding

Geen wachttijden

Spoor6 helpt

Wilt u met ons in contact komen, of heeft u een vraag?
Via de onderstaande manieren kunt u ons bereiken

24/7 telefonisch bereikbaar:

+31 (0)35 697 54 00

E-mailadres:

info@spoor6.nl

Kom bij ons langs:

Lindelaan 6, 1405 AJ Bussum

24/7 telefonisch bereikbaar:

+31 (0)35 697 54 00

E-mailadres:

info@spoor6.nl

Kom bij ons langs:

Lindelaan 6, 1405 AJ Bussum

X