Meteen naar de inhoud

Heb ik een drugsverslaving?

Drugs zijn stoffen die bij gebruik een directe werking op de hersenen hebben, waardoor je lichaam anders functioneert. Het maakt niet uit hoe je de drugs inneemt; uiteindelijk bereiken de meeste drugs via de bloedsomloop de hersenen en veroorzaken tijdelijk een prettig gevoel.

Zonder uitzondering hebben drugs schadelijke gevolgen op psychisch, lichamelijk en sociaal gebied. Er zijn mensen die zwaar in de problemen komen door hun gebruik. Soms hebben mensen geen realistisch zicht op hun eigen gebruik. Je denkt misschien je gebruik in de hand hebben, terwijl dit niet het geval is.

Of je verslaafd bent aan drugs, hangt niet alleen af van de eigenschappen van de drug zelf, maar ook van je persoonlijkheid (probeer je bepaalde gevoelens te onderdrukken of kun je bepaalde problemen niet aan?).

Kenmerkend voor een drugsverslaving is dat vrijwel het hele leven door het gebruik wordt beheerst.

Je wilt van je drugsverslaving af, maar lukt het je niet alleen?

Hoe herken je een drugsverslaving?

Verslaving wordt gekenmerkt door tolerantie, met andere woorden, je hebt steeds meer nodig om hetzelfde effect te bereiken.

Het lichaam raakt zo gewend aan drugs dat het niet meer zonder kan. Bij een poging tot stoppen, krijg je dan ook last van ontwenningsverschijnselen, die je steeds weer probeert op te heffen door opnieuw te gebruiken.

Ook zijn er verschijnselen op sociaal gebied, op lichamelijk gebied en op psychisch gebied bij een drugsverslaving.

Stoppen lijkt onmogelijk.

Zet je leven weer op de rails, met de hulp van Spoor6

drugsverslaving

Hulp nodig bij je drugsverslaving?

Het duurt vaak lang voordat men zich realiseert het probleem niet zelf op te kunnen lossen. Wanneer je uiteindelijk beseft dat je het niet alleen kunt, staan wij voor je klaar om de helpende hand te bieden.

Afkickkliniek Spoor6 biedt unieke begeleiding op maat bij afhankelijkheidsproblematiek in een warme, sfeervolle omgeving met verschillende behandelmogelijkheden.

Meest gebruikte drugs in Nederland: Alcohol, Nicotine, Cannabis (wiet, hasj), Extacy (XTC, werkzame stof: MDMA), GHB, Crystal Meth, Cocaïne, Speed, Truffels, 4FMP, KetamineLachgas.

Uit privacy overwegingen en door onze centrale ligging, komen onze cliënten niet alleen uit ‘het Gooi en Eemland’, maar uit het heel Nederland, inclusief grote steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

Private trajecten, waarbij je zelf jouw behandeltraject financiert, kunnen op een door jou aangegeven locatie plaatsvinden. Onze particuliere tak werkt samen met veel vooraanstaande klinieken ter wereld en een scala aan top-therapeuten. Het is mogelijk om een kosteloze afspraak ter oriëntatie te maken.

In 12 stappen naar herstel

Goede behandelaars

Intensieve begeleiding

Geen wachttijden

Spoor6 helpt

Wil je met ons in contact komen, of heb je een vraag?
Via de onderstaande manieren kun je ons bereiken

24/7 telefonisch bereikbaar:

+31 (0)35 697 54 00

E-mailadres:

info@spoor6.nl

Kom bij ons langs:

Lindelaan 6, 1405 AJ Bussum

24/7 telefonisch bereikbaar:

+31 (0)35 697 54 00

E-mailadres:

info@spoor6.nl

Kom bij ons langs:

Lindelaan 6, 1405 AJ Bussum

X