Christa: Koopverslaafd én Medicijnverslaafd

Christa (60) werd door een vriendin geconfronteerd met het feit dat zij mogelijk worstelde met een koopverslaving. Haar hele huis stond vol met spullen, met name heel veel spiegels.

schedule 6 mei 2024
bookmark_border Columns
create

Christa (60) werd door een vriendin geconfronteerd met het feit dat zij mogelijk worstelde met een koopverslaving. Haar hele huis stond vol met spullen, met name heel veel spiegels. Het geld glipte door haar vingers, waardoor ze besefte dat er iets aan de hand was met haar.

Na een zoektocht langs verschillende verslavingszorginstellingen kreeg ze bij Spoor6 te horen dat de koopverslaving niet haar enige probleem was.

Christa leeft inmiddels vol trots in herstel, ze geniet weer van het leven en is blij met zichzelf. Elke dag is weer een nieuwe dag die ze met beide handen aanpakt.

Hoe ze dat gedaan heeft lees je in haar persoonlijke verhaal.

Voor de eerste van de maand was al mijn geld alweer op

Vroeger kreeg ik op de 27e van de maand mijn uitkering gestort en dat geld was voor de 1e al op. En dan had ik nog geen rekening betaald. Mijn vriend zei tegen mij; dit kan zo niet langer. Ik beloofde beterschap en zou er beter op letten. Maar na drie maanden ging het weer fout en dacht ik; dit gaat zo echt niet langer. Ik belde alle instanties wel netjes op hoor, om een betalingsregeling af te spreken, maar dat hielp niet.

Spiegels, spiegels en nog meer spullen

Ik was verslaafd aan het kopen van mooie dingen en dan vooral spiegels. Ook als een spiegel net niet helemaal “mijn ding” was, dan kocht ik het toch. Ik heb een niet al te grote woning met een kleine tuin, maar die stond van voor tot achteren helemaal vol met spiegels. Ik had namelijk ooit gelezen dat spiegels je tuin groter doen lijken. Dus ik haalde overal spiegels vandaan.

Verder verzamelde ik van alles, tot het punt dat ik nog maar een klein paadje in mijn woonkamer had waar je kon lopen. De rest stond helemaal vol met spullen en ik joeg al mijn geld erdoorheen.

Na mijn zelfmoordpoging werd mijn huisarts mijn dealer

Lees in deel twee hoe het mogelijk kon zijn dat haar eigen huisarts haar dealer voor medicijnen werd.

Herken jij je in dit verhaal en wil je ook hulp? Neem dan contact op met je huisarts en vraag hem of haar om je te verwijzen naar Spoor6 Verslavingszorg. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om je te helpen.