Meteen naar de inhoud

Sociale media verslaving

  Sociale media verslaving, een nieuwe verslaving

  Spoor6 behandelt voornamelijk middelenverslavingen en procesverslavingen als gamen, sociale media en gokken. We merken in de dagelijks praktijk op dat het herstelproces langzamer verloopt of stagneert wanneer iemand na het stoppen met zijn middelengebruik uren per dag verdwijnt achter een scherm. We komen steeds vaker tegen dat iemand bij zijn intake aangeeft dat hij niet alleen verslaafd is aan middelen, maar dat hij of zij ook zijn sociale media gebruik niet kan controleren, met alle gevolgen van dien.

  Bij Spoor6 willen we alert blijven op alle vormen van verslavingsgedrag die spelen in onze huidige maatschappij. Wij meten het succes van een behandeling niet enkel af aan het kunnen stoppen met het middel waarvoor je bij ons hulp zocht. We willen graag de weg wijzen naar nieuwe, andere vormen van zingeving, het ervaren van een toenemende kwaliteit van leven.

  Behandel coördinator en psycholoog Chris van Balen van Spoor6 denkt in onderstaande items vanuit zijn eigen ervaringen in het veld mee over het onderwerp sociale media verslaving.

  Sophie in de mentale kreukels (tv), over burn-out, sociale media verslaving

  Documentaire sociale media verslaving Leon Siliakus youtube, overmijnlike

  RTL Boulevard over verslaving aan sociale media

  Radio 1, dit is de nacht, over schermverslaving

  X