Meteen naar de inhoud

Alcohol

Columns Kees van Loenen

13-delige columnreeks Kees van Loenen

Column 1 Kees: De lijst.

Ik wilde gaan huilen omdat ik mijzelf die zin had horen uitspreken. ‘Ik ben Kees, en ik kan niet stoppen met drinken’ Het is dus echt waar, dacht ik. Ik voelde opluchting en angst. 

Spoor8 Bussum

Verslaving en onderliggend lijden

Waarom Spoor6 Spoor8 lanceert

Comorbiditeit (letterlijk “een ziekte erbij”) is het tegelijkertijd voorkomen van meerdere aandoeningen of stoornissen bij één persoon. De aandoeningen kunnen los van elkaar staan (hooikoorts en een gebroken been), maar ze kunnen ook gerelateerd zijn aan

Wat is Cross Addiction?

Wat is Cross Addiction?

Jouw herstel van alcoholisme ging zo goed. Je ging naar AA-bijeenkomsten en bezocht regelmatig een therapeut, maar toen stond jouw leven ineens op z’n kop. Misschien stond je ineens voor de zorg voor een zieke ouder

man met bier

Alcohol en (slecht) slapen: wat je moet weten?

+31 (0)35 697 54 00

Er zijn veel mensen die denken lekker te gaan slapen na het drinken van alcohol. Een glaasje rode wijn zou tenslotte een sufmakend effect hebben en dienen als het zogenaamde ‘slaapmutsje’. 

Na het drinken van

Grafiek met effecten van alcohol op het lichaam

Wat zijn de effecten van alcohol op het lichaam?

+31 (0)35 697 54 00

Alcohol verspreidt zich door het lichaam van de mond naar de maag. Daar wordt het opgenomen door de maag en later de darmen waarna het met het bloed mee gaat naar de rest van het

Matthijs Tiemens (40) portret

Het is mijn levensdoel om clean te blijven

We spreken Matthijs als hij precies 8 jaar clean is. 8 jaar geleden zag zijn leven er heel anders uit.  Verslaafd aan alcohol en middelen en zijn leven was een zooitje.

Op mijn 15e kwam ik de eerste keer in

Polydrugsgebruik

Polydrugsgebruik

Wat is polydrugsgebruik?

Onder polydrugsgebruik wordt het gelijktijdig of opeenvolgend gebruik van ten minste twee stemming veranderende middelen verstaan; hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen gelijktijdig gebruik van meerdere middelen en het afwisselend gebruiken van meerdere middelen over een langere periode.

Waarom niet drinken tijdens de zwangerschap?

Waarom geen alcohol tijdens de zwangerschap?

Alcohol kan de ontwikkeling van de foetus op elk moment tijdens de zwangerschap verstoren, ook in de vroegste stadia, voordat een vrouw weet dat ze zwanger is.

Onderzoek toont aan dat binge drinking (voor …

X