Meteen naar de inhoud

Yvonne: Verslaving maakt geen onderscheid. Het maakt niet uit wie je bent, het kan iedereen overkomen

  Yvonne Gastvrouw Spoor6

  Hoe ben je in de verslavingszorg terechtgekomen? 
  Ik ben ervaringsdeskundige en ben ruim 3 jaar in herstel. 7 jaar geleden ben ik op eigen kracht gestopt met alcohol, wel met behulp van meetings maar dat ging na een tijdje niet goed. 3 jaar geleden ben ik naar een kliniek gegaan in het buitenland en sindsdien ben ik clean en in herstel. En zoals zovelen, die een vergelijkbaar pad hebben bewandeld, had ik de wens om daarna in de verslavingszorg te willen werken.

  Daarom heb ik beroepstrainingen voor werken in verslavingszorg gevolgd: Ervaringsdeskundige 1 en Herstelcoaching en toen ik dat afgerond had ging ik op zoek naar werk in de verslavingszorg. 

  Wat is jouw functie binnen Spoor6? 
  Ik ben in juni 2022 gestart als gastvrouw/facilitair medewerker bij Spoor6 waar ik o.a. lunches verzorg voor mijn collega’s en de cliënten. 

  Wat vind je het mooie aan het werken bij Spoor6?
  Het werken in de verslavingszorg én Spoor6 vind ik geweldig door ten eerste de enorm leuke groep collega’s en ten tweede het kunnen delen van mijn ervaring met de ziekte verslaving en met name mijn ervaring met herstel. 

  Vaak maak ik een praatje met de cliënten en dan zijn ze verbaasd dat ook ik in herstel ben. 

  Als cliënten bij ons terugkomen voor de nazorg, na bijvoorbeeld de tweeweekse dagbehandeling, is het leuk om ze weer te zien en vooral om te zien dat het kwartje is gevallen zeg maar. 

  Wat maakt jou uniek?
  Nooit geweten dat ik kokkerellen zo leuk vind. Ik zoek het internet af naar nieuwe ideeën voor heerlijke gezonde gerechten voor de lunch om mijn collega’s mee te verrassen. 

  Wat vind jij belangrijke punten bij Spoor6? 
  De oprechte zorg en interesse voor elkaar. Je kunt hier jezelf zijn.

  X