Georgia: “Ik heb de kwetsbaarheid van de mens achter de verslaving gezien."

Georgia: “Ik heb de kwetsbaarheid van de mens achter de verslaving gezien en ik heb de negatieve gevolgen van een verslaving van dichtbij ervaren.”

schedule 21 sept 2022
bookmark_border Verhalen van het team
create

Hoe ben je in de verslavingszorg terecht gekomen?

Gek genoeg heb ik jarenlang gedacht dat ik nooit in de verslavingszorg zou werken, omdat ik hierin beperkt werd door mijn eigen ideeën over de verslavingszorg. Echter, door mijn privéleven heen ben ik meermaals in contact gekomen met verslaving. Ik heb de kwetsbaarheid van de mens achter de verslaving gezien en ik heb de negatieve gevolgen van een verslaving van dichtbij ervaren. Toen ik dit jaar opnieuw geconfronteerd werd met de heftige gevolgen van een verslaving, heb ik de knoop doorgehakt en besloten om me in te zetten in de verslavingszorg. Sindsdien heb ik ervaren dat mijn beeld over de verslavingszorg, in ieder geval bij spoor6, niet geheel klopt en ben ik ontzettend dankbaar voor het vak, de cliënten en de collega’s met wie ik werk.

Wat is jouw functie binnen Spoor6?

Bij Spoor6 werk ik als psycholoog en casemanager. Ik spreek mensen die telefonisch contact zoeken met Spoor6, ik bied een luisterend oor en geef informatie over het proces bij Spoor6. Wanneer mensen zich bij ons hebben aangemeld, ben ik betrokken bij het intakeproces. Hierna regel ik de praktische zaken en ben ik het eerste aanspreekpunt voor cliënten. Daarnaast zie ik cliënten voor overbruggingsgesprekken, om een luisterend oor te bieden en alvast handvatten te bieden voordat de behandeling van start gaat. Ook ben ik regelmatig aanwezig bij de avondgroep op dinsdagavond, waarbij cliënten verbondenheid vinden en adviezen delen. Dit vind ik altijd een leerzame en mooie ervaring om onderdeel van te mogen zijn. Tevens zal ik steeds meer als behandelaar op de dagbehandeling en ambulante trajecten werken.

Wat vind je het mooie aan het vak?

Het mooie aan de verslavingszorg vind ik de veerkracht die mensen laten zien. Vaak voelen mensen zich kwetsbaar, hebben ze veel meegemaakt en hebben ze een toevlucht in hun verslaving gevonden. Om dit patroon te doorbreken en om hulp te vragen, is moedig en vergt veel kracht. Ik vind het mooi om mensen in hun proces te mogen ondersteunen, het vertrouwen dat zij mij geven en ik ben dankbaar voor de groei die ik bij mensen in hun herstel mag zien.

Wat maakt jou uniek in de zorg?

Ik weet niet in hoeverre deze kwaliteiten mij uniek maken, vele collega’s hebben mooie en sterke eigenschappen die hen goed maken in hun vak. Mijn sterkte kant is de rust die ik in gesprekken uitstraal, waardoor mensen zich gauw op hun gemak voelen en zich kwetsbaar durven opstellen. Daarnaast ben ik erg open minded, waardoor ik verder kan kijken dan de verslaving waarmee mensen zich melden. Ik zie graag de persoon die hieronder zit, de kwetsbaarheden en sterke kwaliteiten van een persoon.

Wat vind jij belangrijke punten binnen de zorg?

Het allerbelangrijkste in de zorg vind ik dat mensen hun werk met liefde en passie voor de medemens doen. Uiteraard zou ik graag kortere wachtlijsten zien, zou ik willen dat mensen niet meer van het kastje naar de muur gestuurd worden en zou ik willen dat zorgverleners meer tijd kunnen besteden met hun cliënten en minder tijd kwijt zijn aan administratie. Echter, ondanks deze maatschappelijke kwesties, is de passie voor het vak en de liefde voor de medemens de drijfveer om ons werk elke dag met plezier uit te oefenen.

Waarom heb je voor Spoor6 gekozen?/Wat maakt Spoor6 uniek?

Voordat ik bij Spoor6 werkte, werkte ik met name individueel en kon ik hierdoor weinig sparren met collega’s. Ik heb toen de keuze gemaakt om bij Spoor6 te solliciteren, waar ik meteen in een warm bad terecht kwam. Bij Spoor6 is er veel aandacht voor de medewerkers, waardoor ik elke dag weer met frisse energie mijn volledige aandacht en zorg aan cliënten kan geven zoals ik dat graag wil. Daarnaast vind ik de huiselijke sfeer en de gezelligheid in het groeiende team erg prettig. Tot slot werken hier mooie mensen, met elk een eigen passie en gedrevenheid voor het vak. Hierdoor voel ik nu dat ik als onderdeel van een goed team zorg kan bieden aan een groep mooie, dappere mensen die het besluit hebben genomen om hun leven om te gooien.

Meer lezen over verslaving? Misschien zijn deze verhalen ook interessant.

Afkicken van drugs, alcohol of medicijnen?

Neem contact met ons op. Samen kijken we welk pad voor jou het beste is om je verslaving te behandelen en te kunnen leven in herstel.

  • Nagenoeg geen wachttijd
  • Persoonlijk plan van aanpak
  • Uitstekend team van psychologen en agogen
  • In 12 stappen naar herstel