Meteen naar de inhoud

Het team waar we trots op zijn

Georgia: “Ik heb de kwetsbaarheid van de mens achter de verslaving gezien en ik heb de negatieve gevolgen van een verslaving van dichtbij ervaren.”

Het mooie aan de verslavingszorg vind ik de veerkracht die mensen laten zien. Vaak voelen mensen zich kwetsbaar, hebben ze veel meegemaakt en hebben ze een toevlucht in hun verslaving gevonden. Om dit patroon te doorbreken en om hulp te vragen, is moedig en vergt veel kracht.

Anne, GZ- psycholoog – manager behandelzaken – regiebehandelaar

Veel psychische problemen vinden een oorzaak in de diepe leegte in mensen, het zoeken naar samenzijn, verbinding met de ander en de angst om alleen te eindigen. Wij zijn sociale wezens en hebben die ander nodig. En als we die angsten zouden kunnen loslaten is er hoop.

Jop: “Om iets te kunnen betekenen in het herstel van mensen, waarbij oog voor elk leefgebied, geeft mij voldoening en doe ik met veel plezier”

Ik sta niet boven de cliënt, maar naast de cliënt. Ik sta niet boven de cliënt, maar naast de cliënt. Ik zie het als een samenwerkingsverband waarbij ik de juiste tools mag aanreiken en hulp biedt waar nodig.

Danice “Een telefoongesprek van 5 minuten kan al een verschil maken voor iemand, soms alleen al door een luisterend oor te bieden. Dit maakt elke dag voor mij echt speciaal”

Wat mij aanspreekt van dit vak is het verschil dat je elke dag maakt voor cliënten. Ik spreekt dagelijks niet alleen veel cliënten, maar ook hun naasten, verwijzers en andere zorgprofessionals, en ook mensen die nog nooit eerder verslavingsbehandeling hebben gehad en op zoek zijn naar hulp. Zelfs in een telefoongesprek van 5 minuten kun je al een verschil maken voor zo iemand, soms alleen al door een luisterend oor te bieden. Dit maakt elke dag voor mij echt speciaal.

Charlotte: “Keuzes die mensen met een verslaving maken worden niet alleen bepaald door henzelf, maar eveneens door hun omstandigheden”

Cliënten zijn niet de ultieme oorzaak van hun eigen handelen. Ik vind het belangrijk om hier vanaf het eerste contactmoment bewust van te zijn en de complexiteit van de problematiek goed in kaart te brengen.

Frans: “Ik geniet ervan om mensen met een verslaving te ontmoeten en hoop te geven dat herstel mogelijk is”

Ik vind het prachtig om te zien wanneer mensen de moed hebben om hulp te vragen en zich kwetsbaar te tonen door eerlijk te vertellen wat er in hun leven speelt. Het wordt alleen maar nog mooier wanneer iemand door dat te doen weer ontdekken kan hoeveel hij of zij van waarde is en te bieden heeft.

Hester: “Het mooiste aan mijn werk, vind ik het helpen van mensen en hun naasten”

Hester, Psycholoog & Manager Intakecentrum Spoor6 Hoe ben je in de verslavingszorg terecht gekomen? ,,Ik heb psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en ben tien jaar geleden per toeval in de verslavingszorg gerold. Ik ben in de verslavingszorg ooit begonnen als casemanager. Door mijn ervaring ben ik erachter gekomen dat ik taken zoals intakegesprekken,… Lees verder »Hester: “Het mooiste aan mijn werk, vind ik het helpen van mensen en hun naasten”

David, psycholoog

“Lees binnenkort meer over mij!”

Theo, psychiater

“Lees binnenkort meer over mij!”

X