Meteen naar de inhoud

Het team waar we trots op zijn

Meer dan één ding hebben ze gemeen: passie voor het vak, commitment om mensen te helpen.

Meer dan één ding hebben ze gemeen: passie voor het vak, commitment om mensen te helpen. Bovenal is de keus om een leven in herstel te leiden wat hen bindt. Bani da Lima, Frans Ahrendt en Mervin Wikkeling, gerenommeerde professionals in de verslavingszorg, vormen met hun holistische aanpak een bijzondere en waardevolle aanvulling op het Spoor 6 behandelteam.

Anna: “Dat ik onderdeel mag zijn van dit prachtige team, dat mensen helpt van rock bottom naar een leven met perspectief, is voor mij een droom die uitgekomen is.”

Al sinds jonge leeftijd wist ik dat er iets in de zorg was dat me aantrok, mensen helpen zit blijkbaar diepgeworteld in mijn zijn.
Ik studeerde na de middelbare school een jaar verpleegkunde en op latere leeftijd fysiotherapie.
Alhoewel ik de theorie enorm interessant vond gingen beide studies ten onder door mijn alcohol gebruik.

Yvonne: “Verslaving maakt geen onderscheid. Het maakt niet uit wie je bent, het kan iedereen overkomen.”

Ik ben ervaringsdeskundige en ben ruim 3 jaar in herstel. 7 jaar geleden ben ik op eigen kracht gestopt met alcohol, wel met behulp van meetings maar dat ging na een tijdje niet goed.

Georgia: “Ik heb de kwetsbaarheid van de mens achter de verslaving gezien en ik heb de negatieve gevolgen van een verslaving van dichtbij ervaren.”

Gek genoeg heb ik jarenlang gedacht dat ik nooit in de verslavingszorg zou werken, omdat ik hierin beperkt werd door mijn eigen ideeën over de verslavingszorg. Echter, door mijn privéleven heen ben ik meermaals in contact gekomen met verslaving.

Anne, GZ- psycholoog – manager behandelzaken – regiebehandelaar

Veel psychische problemen vinden een oorzaak in de diepe leegte in mensen, het zoeken naar samenzijn, verbinding met de ander en de angst om alleen te eindigen. Wij zijn sociale wezens en hebben die ander nodig. En als we die angsten zouden kunnen loslaten is er hoop.

Jop: “Om iets te kunnen betekenen in het herstel van mensen, waarbij oog voor elk leefgebied, geeft mij voldoening en doe ik met veel plezier”

Ik sta niet boven de cliënt, maar naast de cliënt. Ik zie het als een samenwerkingsverband waarbij ik de juiste tools mag aanreiken en hulp biedt waar nodig.

Danice “Een telefoongesprek van 5 minuten kan al een verschil maken voor iemand, soms alleen al door een luisterend oor te bieden. Dit maakt elke dag voor mij echt speciaal”

Wat mij aanspreekt van dit vak is het verschil dat je elke dag maakt voor cliënten. Ik spreekt dagelijks niet alleen veel cliënten, maar ook hun naasten, verwijzers en andere zorgprofessionals, en ook mensen die nog nooit eerder verslavingsbehandeling hebben gehad en op zoek zijn naar hulp. Zelfs in een telefoongesprek van 5 minuten kun je al een verschil maken voor zo iemand, soms alleen al door een luisterend oor te bieden. Dit maakt elke dag voor mij echt speciaal.

Charlotte: “Keuzes die mensen met een verslaving maken worden niet alleen bepaald door henzelf, maar eveneens door hun omstandigheden”

Cliënten zijn niet de ultieme oorzaak van hun eigen handelen. Ik vind het belangrijk om hier vanaf het eerste contactmoment bewust van te zijn en de complexiteit van de problematiek goed in kaart te brengen.

Frans: “Ik geniet ervan om mensen met een verslaving te ontmoeten en hoop te geven dat herstel mogelijk is”

Ik vind het prachtig om te zien wanneer mensen de moed hebben om hulp te vragen en zich kwetsbaar te tonen door eerlijk te vertellen wat er in hun leven speelt. Het wordt alleen maar nog mooier wanneer iemand door dat te doen weer ontdekken kan hoeveel hij of zij van waarde is en te bieden heeft.

Hester: “Het mooiste aan mijn werk, vind ik het helpen van mensen en hun naasten”

Hester, Psycholoog & Manager Intakecentrum Spoor6 Hoe ben je in de verslavingszorg terecht gekomen? ,,Ik heb psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en ben tien jaar geleden per toeval in de verslavingszorg gerold. Ik ben in de verslavingszorg ooit begonnen als casemanager. Door mijn ervaring ben ik erachter gekomen dat ik taken zoals intakegesprekken,… Lees verder »Hester: “Het mooiste aan mijn werk, vind ik het helpen van mensen en hun naasten”

David, psycholoog

“Lees binnenkort meer over mij!”

Theo, psychiater

“Lees binnenkort meer over mij!”

Denise, manager financiën

“Lees binnenkort meer over mij!”

Debora: “De puzzel naar herstel zit bij iedereen anders in elkaar”

Wat ik interessant en mooi vind is om te kijken naar de mens achter de verslaving en erachter te komen hoe de aanleiding van middelengebruik/terugval gepareerd kan worden.

Dana: “De persoonlijke insteek van onze organisatie maakt ons uniek”

Dana, Casemanager & Psycholoog, Spoor6 Hoe ben je in de verslavingszorg terechtgekomen?“Ik keek vroeger al veel programma’s waar verslavingszorg in voor kwam en vond dat altijd al interessant. Hierdoor is mijn interesse gewekt en tijdens mijn stage kwam ik erachter dat ik graag door wilde groeien binnen dit vakgebied.” Waarom heb je voor Spoor6 gekozen?“Mijn… Lees verder »Dana: “De persoonlijke insteek van onze organisatie maakt ons uniek”

X