Meteen naar de inhoud

Persoonlijke verhalen

Lees hier de persoonlijke verhalen

Ik heb mezelf verdoofd met alcohol, maar dat helpt geen barst

Ik heb op een gegeven moment hulp gevraagd aan mijn kinderen. Ik kon het niet alleen. Ik wilde er wel mee stoppen met het alcohol drinken, maar dan was er weer dit of dat. Er was altijd wel een reden om nog een glas wijn te nemen. Ik zou iedereen willen meegeven: loop niet alleen te tobben. Hier zijn ze er voor je en ze doen het graag. Je doet jezelf toch tekort? Ja. Je doet jezelf tekort als je geen hulp vraagt.

Je denkt dat niemand het weet maar iedereen heeft zijn vermoedens

Ik ben eigenlijk heel vroeg in mijn leven in aanraking gekomen met cocaïne. Mijn moeder zal altijd zeggen, jij hebt de verkeerde vrienden! Nu, na alles wat ik heb meegemaakt, weet ik 100% zeker dat ikzelf de ‘verkeerde vriend’ was. Vanaf mijn 17e ben ik cocaïne gaan gebruiken en heb lang gedacht dat ik recreatief kon gebruiken. Nu weet ik dat dat niet mogelijk is.

De ‘Zorgen om Jan’ familie-app

Mijn familie heeft ongeveer 2 jaar geleden een speciale app-groep aangemaakt. Die heette de ‘zorgen om Jan’ app. Daar hebben ze continue alles in gedeeld. Ik kwam in de tussentijd altijd te laat op mijn werk, ik kwam afspraken niet na, er viel geen gesprek meer met me te voeren. Ik stond bijna iedere avond bij mij thuis aan de bar speed te snuiven.

In mijn herstel heb ik gevonden wat ik tijdens mijn verslaving zocht

Ik heb me zo lang in mijn leven alleen gevoeld. Ik ben altijd op zoek geweest naar verbinding. En bij Spoor6 heb ik het weer mogen leren.
Ik was een stille gebruiker, dus ik deed dat veelal thuis. Zeker de laatste jaren. Ik liet het niet graag zien aan de buitenwereld. Achter de ‘veiligheid’ van mijn gesloten voordeur kon ik ongegeneerd doen wat ik wil, zonder dat iemand zich ermee bemoeid of er een mening over heeft.

Daan: “Ik zat gevangen achter mijn bureau en verloor mezelf in het werk en drank”

Ik merkte dat ik altijd aan stond en altijd moest presteren.

Alleen tijdens het drinken, kwam ik snel in de ontspanningsmodus.

Dit begon een vast patroon te worden

Verslaving is een familieziekte

Spoor6 bestaat vanaf begin 2011 en heeft inmiddels duizenden mensen geholpen om hun weg in herstel te vinden. Wij gaan graag in gesprek met naasten of met de verslaafde zelf. Dat kan ook oriënterend, zonder direct een traject te moeten starten, zonder kosten.

Tim: “Helaas verloor ik altijd meer dan dat ik won”

Het gokken greep mij acuut en ik dacht dat gokken met een klein bedrag geen kwaad kon. Uiteindelijk gingen er duizenden euro’s doorheen.

Het verhaal van Robert

Robert is al jaren verslaafd aan alcohol. Hij kon een lange tijd functioneren. Hij ging naar zijn werk en deed wat hij moest doen. Vanaf het moment dat zijn broer en zwager overleden ging het echter bergafwaarts. “Als ik zo doorga dan; wordt het mijn dood.”

Erwin is al jaren verslaafd aan drugs en drank. Dat kostte hem zo ongeveer alles wat hem lief was. Zijn vrouw, zijn gezin en zijn werk.

  Jeugd- Ik heb er erg mee gezeten dat ik mijn vader pas op mijn achtste heb leren kennen. Vroeger dacht ik altijd dat het niets deed met me. Ik voelde mij prima. Die man is niet in mijn leven geweest omdat ik hem zelf altijd op afstand gehouden heb. Pas op mijn zesenveertigste, kwam… Lees verder »Erwin is al jaren verslaafd aan drugs en drank. Dat kostte hem zo ongeveer alles wat hem lief was. Zijn vrouw, zijn gezin en zijn werk.

Share the message and not the mess- Mario

Share the message and not the mess Ik ben dankbaar voor mijn herstel en als ik iets terug mag geven is dat fijn. Ik leef onbevreesd en eerlijk. Ik ben een woordkunstenaar en schrijf gedichten en poëzie. Het is fijn om mij daarin te kunnen uiten, ik dicht mijn leven waar het lekt. Mijn ouders… Lees verder »Share the message and not the mess- Mario

Danielle is verslaafd aan alcohol en heeft tweeweekse dagbehandeling gevolgd

Het is niet meer dat ik niet mag gebruiken, ik hoef niet meer te gebruiken (februari 2021) Danielle heeft de tweeweekse dagbehandeling gevolgd in Bussum en is vervolgens naar de kliniek in Portugal gegaan waar ze 6 weken het programma gevolgd heeft. Het verhaal van Danielle Begin 2020 stortte ik volledig in. Ik zag het… Lees verder »Danielle is verslaafd aan alcohol en heeft tweeweekse dagbehandeling gevolgd

X